1istraga

"Mom advokatu Ifetu Feragetu su vezane ruke. U banjalučkom tužilaštvu ne sprovode nikakvu istragu oko ubistva mog sina Davida. Od prvog dana samo montiraju proces", kazao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

On ni u intervjuu Srpskainfo nije želio otkriti gdje se nalazi.

"Još ne mogu reći gdje se nalazim. U zemlji sam Evropske unije; ovdje je slobodna teritorija i tu ću za sada ostati. Ovdje svi imaju slobodu i oni koji tu žive, kao i oni koji dođu", rekao je Davor Dragičević.

Na pitanje da li je tražio azil u nekoj od zemalja, odgovara:

"Azil nisam tražio, a pomogli su mi prijatelji i dobri ljudi. Oni koji su vidjeli situaciju u kojoj sam se ja našao i hvala im za to".

Govoreći o daljim koracima, Davor Dragičević kaže da su oni isplanirani.

"Mom advokatu Ifetu Feragetu su vezane ruke. U banjalučkom tužilaštvu ne sprovode nikakvu istragu oko ubistva mog sina Davida. Od prvog dana samo montiraju proces. 

U Austriji bi trebalo da bude završena registracija pokreta `Pravda za Davida`. To će biti za čitavu Evropu i svijet. Trenutno uspostavljamo kontakte sa zemljama Evropske unije. Već smo ih ranije upoznali o tome šta se dešava u Banjaluci, a sada ćemo im dostaviti i dokaze", kazao je Dragičević.

Što se tiče njegove izjave da je iz Banjaluke otišao iz straha za život i da li je i od koga dobijao prijetnje smrću, Dragičević objašnjava da je mislio na institucije Republike Srpske, na MUP RS. 

"Oni su krenuli u ličnu osvetu sa mnom. Oni u Srpskoj nemaju nijedan problem zadnjih 11 mjeseci, osim Davora Dragičevića i grupe `Pravda za Davida`. Oni imaju problem sa nama zato što tražimo samo da se utvrdi istina i provede sudski postupak protiv ubica. 

Oni su me htjeli likvidirati, htjeli su me zatvoriti da nikad više u životu ne izađem. Dok bih bio u zatvoru oni bi montirali sudske procese protiv mene. Već oni imaju više od hiljadu spremnih prijava protiv mene, koje su neosnovane i bez ijednog dokaza. 

Ovo nam namjerno rade, jer sad ne mogu registrovati pokret pošto su protiv mene podignute optužnice", rekao je Dragičević.

Mišljenja je da banjalučko tužilaštvo i policija neće nikada priznati da su ubili Davida Dragičevića. 

"Pokušali su na razne načine da sakriju istinu. Pokušali su to i sa onim advokatskim timom, ali im nije uspjelo".

Očekujete li da Tužilaštvo BiH prezume slučaj i mogu li oni otkriti istinu, on odgovara:

"Ako Tužilaštvo BiH preuzme slučaj, onda treba naći časnog i poštenog tužioca, koji hoće i smije da uzme predmet. Da uzme sve dokaze i da riješi slučaj, ali i to će biti veoma teško. Niko me do sada nije kontaktirao iz Tužilaštva BiH. Po mojim informacijama, postoje stanovišta da se očekuje da Tužilaštvo Republike Srpske riješi taj slučaj, ali ja to ne očekujem".

(Srpska.info/BN) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 86.7%
Ne - 9.2%
Nemam stav - 4.1%

Ukupno glasova: 459
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2019
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3