Lukac

Slučaj Davida Dragičevića doživio je politizaciju koju ni porodica, ni grupa “Pravda za Davida” nije smjela da dozvoli. Ta politizacija, od strane klasičnih političkih lešinara, odvela je slučaj u potpuno drugom pravcu, rekao je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač tvrdi da je slučaj “Dragičević” doživio politizaciju, da je na tom slučaju izgubljeno 10 mjeseci, kao i da se mnogo više moglo uraditi.

– Mnogo se više moglo uraditi da je istraga vođena bez pritisaka i bez morbidnih dešavanja, što u konačnici nije dovelo do utvrđivanja prave istine, rekao je Lukač u intervjuu za beogradske “Novosti”.

Lukač naglašava da je to da li će slučaj “Dragičević” biti rasvijetljen pitanje za Tužilaštvo, kome MUP Republike Srpske stoji na raspolaganju.

– Do sada smo uradili sve što je traženo i preduzećemo sve mjere da to bude rasvijetljeno, čak i ako bude promijenjena nadležnost i neko drugi preuzme slučaj, rekao je Lukač.

On je dodao da je stvar tužilaštava i njihovih nadležnosti da li će slučaj preuzeti Tužilaštvo BiH.

– Pozdravljam svako rješenje s ciljem pronalaženja pravog i adekvatnog načina da se taj slučaj u potpunosti riješi, rekao je Lukač.

Na pitanje zašto su građani koji traže pravdu rastjerivani iz crkvene porte ili sa trga i da li se time krši pravo na protest garantovano Ustavom Republike Srpske, Lukač je odgovorio da policija svoja ovlaštenja koristi u skladu sa zakonom i Ustavom.

– Policija svoja ovlašćenja koristi u skladu sa zakonom i Ustavom i mora da reaguje ukoliko se ugrožavaju drugi građani, blokira saobraćaj, sprečava održavanje koncerata i slično. Niko nije zabranio okupljanje u crkvenoj porti, a reagovalo se kada su tu uzvikivane određene pretnje i parole.

(Istinito)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 86.7%
Ne - 9.2%
Nemam stav - 4.1%

Ukupno glasova: 459
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2019
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3