fbpx

2vodostaj

Nakon naglog otapanja snijega, rijeke Bosna u Doboju i Vrbas u Banjaluci prešle su kotu redovne odbrane od poplava, ali se nisu izlile.

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u stagnaciji je i nalazi se na 400 centimetara, što je za 100 centimetara iznad kote redovne odbrane od poplava, rečeno je Srni iz Centra za osmatranje, obavještavanje i upozoravanje.

U porastu je i Sava u Brodu i Šamcu, ali je ispod kote redovne odbrane od poplave, saopštila je Republička uprava Civilne zaštite.

U opštini Јezero izlile su se Pliva i Јošavka, a poplavljeno je 20 domaćinstava. U Јezeru još nije proglašeno vandredno stanje, ali će danas nadležni iz Voda Srpske, uprava Civilne zaštite Srpske i Federacije, Hidroelektrane Јajce i drugih institucija posjetiti ovu opštinu, prenosi RTRS.

Zbog izlijevanja Plive saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajom trakom na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Јajce u mjestu Јezero.

U opštini Šipovo, izlile su rijeke Јanj i Pliva i poplavile velike obradive površine i ugrozile dvadesetak kuća. U Duljcima, Pliva je poplavila most koji povezuje selo sa Šipovom.

Rijeka Usora poplavila je lokalni vodovod u dobojskom naselju Makljenovac, zbog čega je obustavljeno snadbijevanje vodom za piće stanovništva ove mjesne zajednice.

Na području Novog Grada, u porastu su vodostaji Sane i Une, a zbog izlijevanja rijeke Sane na kolovoz, otežan je saobraćaj na putu Blagaj-Radomirovac.

U porastu je vodostaj Une na području Kozarske Dubice.

U Kostajnici, Una se izlila iz korita i poplavila dio poljoprivrednog zemljišta.

U blagom porastu je i Sana u Prijedoru, a prema posljednjem mjerenju iznosi 394 centimetara što je za 36 centimetara ispod kritične tačke. Dežurne službe su na terenu, rekao je starješina Teritorijlne vatrogasne jedinice Prijedor, Nebojša Miljuš.

(Nezavisne)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31