fbpx

1pavic balaban

U četvrtak, 24. januara, tačno u podne, predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić predstaviće novog-starog funkcionera ove stranke Budimira Balabana, najavljeno je iz DNS-a.

Osim Balabana, DNS-u će pristupiti i njegova partija “Sloboda”, koju je osnovao nakon razlaza, tako da će tri odbornika ove grupacije u Skupštini grada Banjaluka ubuduće djelovati kao predstavnici Pavićeve stranke, ukoliko u punom sastavu budu slijedili potez svog osnivača.

Inače, Budimir Balaban je na posljednjim opštim izborima učestvovao kao poslanički kandidat na listi Narodnog demokratskog pokreta Dragana Čavića. Tom prilikom dobio je tek 623 glasa u banjalučkoj izbornoj jedinici, što je šest puta manje od njegovog rezultata na lokalnim izborima 2016, kada je bio kadar DNS-a.

Inače, kako saznaje opcija.net, Budimir Balaban će za ovakav gest podrške, u teškom periodu za stranku Marka Pavića, biti adekvatno nagrađen od DNS-a, pošto mu je obećana atraktivna funkcija u javnom sektoru.

Prema pouzdanim saznanjima od izvora iz Demokratskog narodnog saveza, Balabanu će u dogledno vrijeme pripasti funkcija generalnog direktora “Puteva RS”. Na toj poziciji sada se nalazi Nenad Nešić.

Međutim, budući da Pavić nije oduševljen načinom na koji on upravlja tim sistemom, a ni njegovom lojalnošću, Nešić će morati da se zadovolji samo funkcijom poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Zvanično tumačenje ovakve odluke vrha DNS-a biće da je to neminovno, jer se Nešić našao u sukobu interesa i mora da se opredijeli za jednu od dvije aktuelne sinekure.

(opcija.net)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31