1viber image3 14

– Svima nam je stalo da se dođe do istine. Grupu ‘Pravda za Davida’ je iskoristila jedan politička grupacija na čelu sa PDP-om – rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač za ATV.

– Opozicija i dalje neće da prizna poraz i ovo je pokušaj da se sruši vlast u Srpskoj – kaže on.

Za optužbe na njegov račun odgovara:

– U vijeme dešavanja nestanka Davida, ja nisam ni bio u državi, međutim prve optužbe su bile na račun direktora policije, jer momak koji se tada pominjao ima isto prezime. I krenule su optužbe da MUP štiti njegovog rođaka, a danas vidimo da se taj momak nigdje ne pominje – kaže Lukač.

Ministar je rekao da sve radnje u Tužilaštvo predugo traju, a da je policija odradila sve što je trebalo da uradi.

Rekao je da je policija upotrebila silu samo onoliko koliko je bilo potrebno da zaštiti sebe, kao i da je lažna vijest da su pripradnci MUP-a Srbije bili na Trgu Krajine. Lukač kaže da mu je žao što su Davora Dragičevića iskoristili zlonamjerni ljudi, koji imaju za cilj rušenje Srpske.

– Kada neko da neku činjenicu da sam ja kriv za nešto, nema potrebe da me iko smijenjuje, ja ću sam podnijeti ostavku – rekao je Lukač.

Član Odbora za  ustavni poredak Republike Srpske Sredoje Nović rekao je da je jedan pravni slučaj prerastao u politički slučaj i da je to najopasnije u svakom društvu.

– Kada govorimo u prerastanju iz pravnog u politički slučaj, to ima za cilj rušenje vlasti – rekao je Nović za ATV.

– Tužilaštvo se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Ili će biti pukovnici ili pokojnici. Moraju imati snage da kažu o kome se radi ili da drugačije okarakteršu ovaj slučaj i vode istragu u drugom smjeru – rekao je Nović.

(Srpskainfo)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 86.7%
Ne - 9.2%
Nemam stav - 4.1%

Ukupno glasova: 459
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2019
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3