fbpx

ib

Podsjetimo, riječ je o knjizi revizioniste Igora Vukića u kojoj se negira zlo Jasenovca.

Šibenski antifašisti na nekoliko su minuta prekinuli promociju kontroverzne knjige Radni logor Jasenovac koja se održavala u šibenskoj biblioteci, javlja ŠibenikIn.

Podsjetimo, riječ je o knjizi revizioniste Igora Vukića u kojoj se negira zlo Jasenovca.

Jedan od antifašista, predsjednik Udruge antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije, pokušao je pročitati imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu, što mu organizatori i posjetioci nisu dali.

Antifašisti su nakon toga, uz povike ostatka publike, izašli iz dvorane biblioteke.

Šibenski antifašisti odlučili su se na tu akciju zgroženi činjenicom da Igor Vukić u svojoj knjizi relativizira ustaške logore u Jasenovcu i to masovno stratište opisuje kao mjesto ugodno za život, u koje su logoraši odlazili gotovo na godišnji odmor.

Prepirka i nadglašavanje

Tako smo u prvoj rečenici predstavljanja knjige čuli da se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do "podne i pol".

Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne supice, a katkad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora servirala bi logorašima i nešto konjetine.

"Dopustite mi da pročitam imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu", odjednom se iz drugog reda gledališta digao Restović, ali to je sve što je uspio reći.

Nakon toga nastala je dvominutna prepirka i nadglašavanje, koje je lako moglo prerasti u ozbiljniji incident da antifašisti nisu napustili biblioteku.

Izvor: Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4