fbpx

citizen journalism

Portal „Impuls“ i Centar za malde „Kvart“ poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionicu „Građansko novinarstvo“ koja će se održati 8. novembra 2018. u prostorijama Kvarta u Prijedoru sa početkom u 12:00h.

 Autor: impulsportal.net

Polaznici seminara upoznaće se sa nastankom i osnovama građanskog novinarstva, primjeni novih alata koji omogućavaju brži protok informacija, kako kreirati relevantan sadržaj, a zadržati profesionalnu razinu priče i pri tome postati dio otvorene online redakcije na portalima Zamisli i Impuls.

Predavači na radionici „Građansko novinarstvo“ su Feđa Kulenović, informacijski stručnjak iz Sarajeva, sa predavanjem „Online društvene mreže kao alati građanskog novinarstva“ i Mirjana Tešanović, glavna urednica portala Impuls, sa predavanjem „Prakse građanskog novinarstva“.

Građansko novinarstvo je model koji dopušta ulazak konzumentima medija u njima dugo nedostupnu sferu. Multimedijalno doba nam dopušta da kao građani budemo aktivni kreatori medijskog prostora. Novinarstvo se neprestano bori sa povjerenjem svoje publike, a da bi vratili i zadržali pozitivnu reputaciju sve više uključuju građane u kreiranje svog sadržaja.

Polaznici radionice dobiće priliku da svoje vještine pisanja iskažu u formi bloga, lične refleksije, a tri najbolja teksta će biti novčano nagrađena i objavljena na našem portalu Impulsportal.net i na partnerskom portalu o kulturi sjećanja www.dwp-balkan.org koga uređuje forum ZFD.

Radionica „Građansko novinarstvo“ održaće se 8. novembra u prostorijama Centra za mlade „Kvart“ sa početkom od časova. Svi zainteresovani za učešće treba da ispune prijavu i pošalju na email adrese Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. sa naznakom „Za radionicu Građansko novinarstvo“, najkasnije do 6. novembra.

Prijavu možete preuzeti OVDJE.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 5.5%
Ne - 81.7%
Možda - 11%

Ukupno glasova: 109
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1