fbpx

sir livanjski

U organizaciji USAID/Sweden projekta FARMA II održano je zajedničko predstavljanje domaćih proizvođača sira, meda, kozmetike, ljekovitog bilja, voća i povrća iz cijele Bosne i Hercegovine.

Domaćin predstavljanja bio je trgovački centar “Bingo” u Mostaru, a u sklopu predstavljanja poduzetnici su govorili o izazovima s kojima se susreću, ali i postignutim rezultatima.

Naš projekt nastavlja s podrškom domaćim proizvođačima te je izuzetno važno da su ovakvi događaji svakodnevnica. Nakon Mostara i Trebinja, naredno mjesto susreta je Bihać. Mreža kompanija, udruženja i zadruga koje sudjeluju u ovim aktivnostima svakodnevno raste te smo ponosni na saradnju koju ostvarujemo, poručili su iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

“Kompanija Bingo prepoznala je značaj projekta i sa zadovoljstvom ga podržavamo, jer je jačanje domaće privrede ujedno i misija ove kompanije. Većina proizvođača koji se predstavljaju u sklopu projekta su već partneri Binga, a onima koji to nisu, svakako su vrata otvorena za dostavljanje ponuda svojih proizvoda”, kazala je predstavnica “Binga” Tatjana Paunoski.

U promociji su sudjelovali Pađeni, Eko-sir Puđa, Promilk, ‘Orman Farmersko blago’, Faveda, BH Treasures, Ekolife, Ecoline, Halilović, Udruženje žena ‘Most’, Vextra, Farmavit, UP Matica i UP Vrijesak.

Domaći proizvođači poručili su kako je iznimno važno nastaviti rad na zajedničkim aktivnostima kako bi se smanjio trgovinski deficit i povećala kupovina domaćih proizvoda.

Biznis.ba / FENA

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5