fbpx

citizen journalism 2

Portal "Impuls" poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionicu "Građansko novinarstvo" koja će se održati 2. augusta 2018. sa početkom u 14:00 časova, u prostorijama Udruženja Građana "Most" u Gradišci.

Polaznici seminara upoznaće se sa nastankom i osnovama građanskog novinarstva, primjeni novih alata koji omogućavaju brži protok informacija, kako kreirati relevantan sadržaj, a zadržati profesionalnu razinu priče i pri tome postati dio otvorene online redakcije.

Teme na radionici "Građansko novinarstvo" su "Blog i društvene mreže u službi građana" i "Online društvene mreže kao alati građanskog novinarstva"

Građansko novinarstvo je model koji dopušta ulazak konzumentima medija u njima dugo nedostupnu sferu. Multimedijalno doba nam dopušta da kao građani budemo aktivni kreatori medijskog prostora. Novinarstvo se neprestano bori sa povjerenjem svoje publike, a da bi vratili i zadržali pozitivnu reputaciju sve više uključuju građane u kreiranje svog sadržaja.

Polaznici radionice dobiće priliku da svoje vještine pisanja iskažu u formi bloga, lične refleksije, a tri najbolja teksta će biti novčano nagrađena i objavljena na našem portalu Impulsportal.net i na partnerskom portalu o kulturi sjećanja www.dwp-balkan.org koga uređuje forum ZFD.

Radionica "Građansko novinarstvo" održaće se 2. augusta u prostorijama UG "Most" sa početkom od 14:00 časova. Svi zainteresovani za učešće treba da ispune prijavu i pošalju na email Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. sa naznakom "Za radionicu Građansko novinarstvo", najkasnije do 30. jula. O rezultatima konkursa prijavljeni će biti obavješteni od 31. jula.

Više informacija: prijava za radionicu poziv za radionicu

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4