fbpx

webinars

Portal "Impuls" poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionica "Građansko novinarstvo" koja će se održati 6. jula 2018. u hotelu Bosna u Banjoj Luci. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete radionici, možete se prijaviti putem webinara, i na taj način biti učesnik radionice "Građansko novinarstvo".

Autor: impulsportal.net

Radionici možete pristupiti preko sljedećeg linka: Webinar za radionicu "građansko novinarstvo".

Registracija je veoma jednostavna. Nakon klika na link, instalirajte Zoom aplikaciju i prijavite se sa Vašom e-mail adresom i Vašim imenom.

Polaznici seminara upoznaće se sa nastankom i osnovama građanskog novinarstva, primjeni novih alata koji omogućavaju brži protok informacija, kako kreirati relevantan sadržaj, a zadržati profesionalnu razinu priče i pri tome postati dio otvorene online redakcije.

Predavači na radionici "Građansko novinarstvo" su bloger Srđan Puhalo sa temom „Blog i društvene mreže u službi građana“ i Feđa Kulenović, nezavisni informacijski stručnjak, s temom "Online društvene mreže kao alati građanskog novinarstva".

Građansko novinarstvo je model koji dopušta ulazak konzumentima medija u njima dugo nedostupnu sferu. Multimedijalno doba nam dopušta da kao građani budemo aktivni kreatori medijskog prostora. Novinarstvo se neprestano bori sa povjerenjem svoje publike, a da bi vratili i zadržali pozitivnu reputaciju sve više uključuju građane u kreiranje svog sadržaja.

Polaznici radionice dobiće priliku da svoje vještine pisanja iskažu u formi bloga, lične refleksije, a tri najbolja teksta će biti novčano nagrađena i objavljena na našem portalu Impulsportal.net i na partnerskom portalu o kulturi sjećanja www.dwp-balkan.org koga uređuje forum ZFD.

Radionica „Građansko novinarstvo“ održaće se 6. jula u Hotelu Bosna sa početkom u 11:00 časova. Svi zainteresovani za učešće treba da ispune prijavu i pošalju na email adrese Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  sa naznakom „Za radionicu Građansko novinarstvo“, najkasnije do 2. jula.

Prijavu možete preuzeti OVDJE.

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Novembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6