fbpx

3gradjanska patrola

Mobilna aplikacija „Građanska patrola“, koju je Banja Luka, kao prva lokalna zajednica u RS, uvela u primjenu prije mjesec dana, naišla je na odličan odziv naših sugrađana, koji su, prema prvim statistikama, najviše prijavljivali probleme u vezi sa nepropisnim parkiranjem, odlaganjem otpada, oštećenjem puteva i uništavanjem javnog zelenila.

Prema objedinjenih podacima gradskih službi, građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno parkiranje (više od 200 puta), nepropisno odlaganje otpada (150 puta), oštećenja na putevima (150 puta), a više od 100 puta korisnici aplikacije alarmirali su službe zbog devastacije javnog zelenila.
Sve nadležne gradske službe trude se da u što kraćem roku reaguju po prijavama upućenim putem ove aplikacije, ali, kako napominju, i rješavanje nekih od njih zahtijeva nešto duže vrijeme, zbog čega mole građane za razumjevanje.

– Naši operateri proslijeđuju u nadležna odjeljenja na rješavanje sve prijave, a službe se trude da što prije izađu na teren i rješavaju uočene probleme. Za ovih mjesec dana, koliko je aplikacija u upotrebi, Grad, kao servis građana, može biti izuzetno zadovoljan odzivom naših sugrađana, koji su, sudeći prema prijavama, u najvećem broju slučajeva slali argumentovane prijave – navode u gradskim služabama.

Kad je riječ o velikom broju prijava, koje se odnose na rupe na putevima, iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve poručuju da će od ponedjeljka, 28. maja, u rad biti uveden izvođač radova koji će po hitnom postupku otklanjati uočene nedostatke koje su dojavili građani putem ove „Građanske patrole“.

Pored ovih problema, značajan broj prijava se, između ostalog, odnosio i na oštećenja saobraćajne signalizacije, na što se odmah reagovalo, što je bio slučaj i sa više prijavljenih kvarova na vodovodnoj mreži, zbog čega je olakšan posao i samom „Vodovodu“ koji je bio u prilici da brže reaguje i otklanja prijavljene probleme.

Prema podacima softverske kompanije DVC solutions, koja je Gradu donirala ovu aplikaciju, u prvoh mjesec dana registrovano je 1.800 građana koji aktivno koriste aplikaciju.

Grad Banja Luka se i ovaj put zahvaljuje građanima za prijavljivanje uočenih problema i poziva ih da aktivno koriste „Građansku patrolu“.

Ova aplikacija je domaći proizvod, koji je gradu donirala firma DVC solution i dostupna je putem postojećih platformi „Play store“ i „App store“.

(Banjaluka.net)

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5