fbpx

3trovanje pasa

Pojedini građani objavili su na društvenim mrežama da su se njihovi psi otrovali dok su bili u šetnji oko Kastela. Građani su uznemireni zbog činjenice da je otrov za glodare pronađen na nekoliko lokacija oko Kastela i ispred prostorija Udruženja veterana RS u Gundulićevoj ulici. 

Zbog ovih informacija društvene mreže su zatrpane upozorenjima da neko u gradu postavlja otrov za glodare, koji je primamljiv i psima.

Zahvaljujući brzoj reakciji vlasnika ljubimaca i veterinara otrovane životinje su spasene.

“Upozorenje za sve vlasnike pasa da ne izvode ljubimce na šetnju oko Kastela, jer je sve prepuno otrova za glodare! Moja Mona se otrovala i samo zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji veterinara sada je živa, ali borba za njen život i zdravlje se nastavlja i narednih dana”, glasi jedan od statusa na društvenim mrežama.

Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja “Kerber”, kazao je da je na potezu od Grmečke ulice na Laušu u posljednjih mjesec dana zabilježeno i nekoliko slučajeva trovanja mačaka.

“Masovno trovanje pasa kod nas još nije zabilježeno. Ovakve pojave masovno su izražene u Srbiji. Možda je neka pomahnitala osoba vidjela tako nešto i odlučila da po gradu truje pse”, rekao je Milojević.

Dodao je da ne zna ko bi mogao biti kriv za trovanje pasa i da, ako neka firma izvodi radove, trebalo bi da postavi upozorenje o tome.

Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove, kazao je da inspekcija radi sve redovne aktivnosti i da nije upoznat sa slučajem trovanja pasa.

“Trovanje pasa može se desiti slučajno ili iz nekog drugog razloga”, rekao je Kecman i dodao da ne vjeruje da neko namjerno truje pse.

(Nezavisne)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Kandidata - 7.5%
Kandidatkinju - 13.6%
Kod glasanja pol kandidata/kinje mi nije bitan - 77.6%

Ukupno glasova: 147
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4