fbpx

3ydanje

Ustavni sud Republike Srpske bi uskoro mogao da seli u nove prostorije. Planiraju da grade novu zgradu na Paskulinoj ciglani, na parceli od skoro dvije hiljade kvadrata koju im je banjalučka skupština poklonila još prije dvije godine.

Na ovoj lokaciji, iza Centralne banke BiH, sljedeće godine trebala bi početi izgradnja novog objekta Ustavnog suda RS. Prema njihovim proračunima, taj objekat trebao bi biti gotov 2019. godine.

Sada su u zgradi starog banjalučkog vojnog odsjeka, izgrađenoj u doba Austrougarske, a i nju dijele sa drugim institucijama i koriste samo jedan sprat. U novoj zgradi će imati četiri. Projekat, koji su od Urbanističkog zavoda dobili besplatno, je gotov.

“Obratili smo se Vladi Republike Srpske da se u budžetu RS za narednu godinu ili u planu javnih investicija za 2018. i 2019. godinu uvrste i sredstva za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS”, rekao je predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman.

Zbog tenderskih procedura, Selman ne bi da ulazi u detalje oko vrijednosti objekta, ali kaže da će biti znatno jeftinije nego da su renovirali stari. Za sada, jedini sigurni trošak je 505 hiljada maraka, koliko su dobili od Vlade za građevinsku dozvolu.

“Urbanistički zavod Banjaluka je uradio projekat za izgradnju zgrade Ustavnog suda, Vlada RS je u septembru mjesecu obezbijedila sredstva za uplatu takse i naknade za dodjelu građevinske dozvole”, rekao je Selman.

Za dvije godine, svaki od devet sudija Ustavnog suda imaće veći kabinet, imaće biblioteku i veliku salu za suđenja. Tender za izvođača radova, trebalo bi da bude raspisan početkom sljedeće godine.

 

(ATV)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4