fbpx

Praznik rada Boris Isaković

 Foto: Screenshot 

Glumac Boris Isaković je ocenio da film ima duboku emociju koja gledaoca pomete na jednostavan način.

"Teško je uspostaviti na filmu zajednički glumački jezik. Ovde je fascinantno urađeno. Ne sećam se da sam toliko plakao posle nekog filma, zato što mi je ovde sve jasno", naglasio je Isaković.

U "Prazniku rada", nakon deset godina u Nemačkoj, Armin se vraća nenajavljen u Sarajevo da iznenadi oca Fudu, kog u međuvremenu privode zbog sumnje da je izvršio ratni zločin, što izaziva nemir u mahali koja se priprema da proslavi 1. maj.

Film se završava vinjetama koje zaokružuju svaki od likova, a glumac Boris Isaković je rekao da mu je drago što njegov lik Save, koji je otišao da živi u Kanadi, sada ponovo kreči svoju kuću u mahali.

"Film je doveden do određene tačke na najbolji način - kroz čistu emociju", istakao je Isaković.

Srpski glumac je podsetio i na jednu repliku u filmu o suživotu: "A šta je sa životom?"

"Priču koja je ispričana voleo bih da nisam morao ispričati. Voleo bih da je ostala prvobitna zamisao o komediji o našem karakteru gde se radnici u svetu bune, a mi vrtimo janjad", rekao je reditelj i scenarista Pjer Žalica.

"Optimizam vidim u kraju. Dajte da se operemo i prestanite bežati od istine. Život u kome bezite od istine neće na dobro izaći", naglasio je Žalica.

U "Prazniku rada" igraju i Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Branka Katić i drugi.

Hadžović je ocenio da je "Praznik rada" "film svih nas koji živimo na ovim prostorima".

"Nadam se da će publika da doživi ovo kao 'naš' film. To je jako značajno i vredno, i za film i za mesto gde živimo. Siguran sam da će publika prepoznati ljubav i istinitost kojom smo se bavili", rekao je Hadžović.

Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU