fbpx

Andy Serkis

Andy Serkis, foto: Wikipedia

Glumac i reditelj vjeruje da je pronašao novi način pričanja slavne alegorijske basne.

Engleski glumac i reditelj Andy Serkis koji danas slavi 58. rođendan, a najpoznatiji je po svojim ulogama Golluma u trilogiji Gospodar prstenova i čimpanze Caesara u Planet of the Apes, a od ove godine i batlera Alfreda u The Batman, te režiji filmova poput lanjskog Venom: Let There Be Carnage, objavio je kako kreće s radom na adaptaciji slavne alegorijske novele Georgea Orwella iz 1945., “Animal Farm”.

Priča je nadahnuta događajima iz ruske revolucije 1917. i staljinističkog režima, a uključuje skupinu životinja koje se pobune protiv ljudi koji posjeduju njihovu farmu i izbore svoju nezavisnost. Iako arhitekti revolucije stvaraju utopijsko okruženje utemeljeno na jednakosti, svinja po imenu Napoleon izokreće prvobitnu namjeru, polako eliminira svoje suparnike i donosi sedam zapovijedi od kojih najosnovnija kaže da su „sve životinje stvorene jednake, ali neke životinje su jednakiji od drugih.”

Orwellova knjiga barem je triput prenesena na ekran, ali Serkis vjeruje da je pronašao novi put do toga. “Biće emocionalno usredotočena na način za koji mislim da nije viđen prije. Perspektiva koju ćemo zauzeti biće malo drugačija od načina na koji se inače prikazuju likovi. Temu ispitujemo u novom svjetlu.” Nicholas Stoller napisao je scenarij, a prava je otkupio Netflix još 2018. godine. No, u objavi se navodi kako će u pitanju biti koprodukcija Serkisove tvrtke Imaginarium, tima Aniventure i stručnjaka za animaciju/VFX Cinesite.

“Nadamo da ćemo našu verziju Orwellovog relevantnog remek-djela učiniti emocionalno snažnom, duhovitom i pogodnom za sve uzraste.” Još nema riječi o tome kada će se film pojaviti na ekranima.

RDD

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU