fbpx

Rijecno kino Karlovac

Iako je zbog koronakrize donekle skromnije nego što je prvotno planirano, i ovoga ljeta Riječno kino očekuje svoje posjetitelje na 9 lokacija diljem Karlovačke županije s 10 filmskih uspješnica u razdoblju od 29. srpnja do 16. kolovoza.

„29. srpnja 2011. godine održana je 1. projekcija ove manifestacije na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Riječno kino zapravo je bio projekt za diplomski rad kinoklubašice Marije Ratković Vidaković na Odsjeku za produkciju Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i u sebi je sublimirao dvije stvari: činjenicu da Karlovac tada već 4 godine nije imao kino te potrebu za oživljavanjem nekoć legendarnog Foginovog kupališta, koje je godinu dana ranije registrirano kao 1. riječno kupalište u Hrvatskoj. Tijekom godina posjetili smo brojna mjesta u Karlovačkoj županiji, a i šire te se veselimo projekcijama za 10. izdanje. Uoči projekcija ćemo projicirati i kratke filmove hrvatskih autora, a pozivam sve da nam se pridruže i poštuju epidemiološke preporuke”, izjavila je koordinatorica manifestacije Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac. Prije početka prošle sezone Riječnog kina s koordinatoricom Ksenijom smo i osobno porazgovarali, što možete provjeriti ovdje.

Što će se gledati i gdje?
Program je započeo 29. srpnja u dugoreškom Amfiteatru filmom „Sinonimi”. Riječ je o ekscentričnoj i tragikomičnoj priča o Izraelcu u Parizu. Nakon Duge Rese, sutradan 30. srpnja,  na Gradskom kupalištu na Korani prikazana je američka komedija „Jexi”, također s početkom u 21:00. Od 31. srpnja do 2. kolovoza u filmovima uz Karlovačko i pod vedrim nebom (nadamo se!) uživat će Karlovčanke i Karlovčani na već dobro poznatoj lokaciji – Foginovom kupalištu. Filmova koji će se moći pogledati su „Male žene„, „Tusta”, čiji će redatelj Andrej Korovljev i sam sudjelovati na projekciji i razgovoru nakon filma, te „Zlatna rukavica”.

Nakon Karlovca program se nastavlja i u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. kolovoza u ostalim mjestima Karlovačke županije. Kino hit i novi nastavak već poznate avanturističko-akcijske komedije „Jumanji: Iduća razina” zabavit će publiku u Kamanju u ponedjeljak, a u utorak u ogulinskom Frankopanskom kaštelu posjetitelji će moći uživati u humornoj krimi drami „Nož u leđa”. Posljednje ovogodišnje dvije projekcije bit će održane nakon kraće pauze. Riječno kino nastavlja se u srijedu 12. kolovoza na Petrovoj Gori, makedonskim kandidatom za Oscara, „Medena zemlja”.
Jubilarno izdanje Riječnog kina završit će u Josipdolu 16. kolovoza projekcijom glazbene komedije o Beatlesima (točnije, o njihovom plagijatoru) „Yesterday”.

Nažalost, ove godine zbog već poznatih okolnosti neće biti održano Riječno kino za djecu. No, sav ostali program je (i dalje) besplatan.

Ziher

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 5.5%
Ne - 81.7%
Možda - 11%

Ukupno glasova: 109
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU