fbpx

6skar

Dodjelu nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauke, koja je prošle noći održana u Los Anđelesu, obilježili su kao najbolji film “Zelena knjiga”, u režiji Pitera Farela, i meksički reditelj Alfonso Kuaron sa tri Oskrara – za najbolju režiju, strani film i fotografiju.

– Napravili smo ovaj film sa ljubavlju, nježnošću i poštovanjem. Čitava priča ovog filma je o ljubavi. Sve je počelo od Viga Mortensena i bez njega ne bi imali ovo ostvarenje – istakli su producenti filma “Zelena karta” Džim Burke, Čarls Vesler, Brajan Kari, Piter Fereli i Nik Valjenoga.

U televizijskom prenosu iz Los Anđelesa koji je obišao planetu pravi pobjednik je meksički reditelj Alfonso Kuaron koji je dobio Oskare za režiju filma “Roma”, najbolji strani film i fotografiju.

Najbolja glavna glumica je Olivija Kolman za svoju ulogu u filmu “Miljenica” koji je 22. februara otvorio Fest.

– Nadam se da moja djeca na TV-u ovo gledaju, pošto se neće desiti ponovo – kroz suze i osmijeh se našalila Engleskinja.

Dodjelu oskara u Dolbi teatru obilježio je duet Lejdi Gage i Bredli Kupera koji su uživo izveli baladu “Shallow” iz ostvarenja “Zvezda je rođena”, kojoj je pripala nagrada za najbolju pjesmu.

6skar 1

Ostvarenje “Zelena knjiga” može se pohvaliti najboljim originalnim scenarijom koji su zajednički napisali Nik Velalosa, Brajan Kari i Piter Fareli.

Oskar za najbolji adaptirani scenario pripao je Čarliju Vahtelu, Dejvidu Rabinovicu, Kevinu Vilmotu i Spajku Liju za film “Crni klanovac”.

Gaj Nativ i Džejmi Rej Njuman osvojili su Oskara za najbolji kratkometražni film – “Koža”.

Prvi Oskar za “Zelenu knjigu” na sinoćnoj ceremoniji podigao je Maharšala Ali u kategoriji sporedni glumac, dok je najbolja sporedna glumica prema mišljenju članova Akademije za film i nauku je Redžini King za sporednu glumicu u ostvarenju “If Beale Street Could Talk”.

Za najbolju scenografiju ove godine su se pobrinuli Hana Bičler i Džej Hart u ostvarenju “Crni Panter”, a film “Roma” Afonsa Kuarona nagrađen je Oskarom za najbolju fotografiju.

“Spajdermen: Novi svijet” najbolji je dugomentražni animirani film, dok je Oskar za najbolje kratko animirano ostvarenje otišao u ruke Dome Ši i Beki Nejman Kob za Bao.

Najbolji dokumentarac je “Free Solo”, a Ludvig Goranson komponovao je najbolju muziku za film “Crni panter”.

(Srpskainfo) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU