igi pop prtn

Igi Pop će producirati novu dokumentarnu mini-seriju o panku, od četiri epizode, u kojoj će se nalaziti intervjui s brojnim velikim imenima te scene iz sedamdesetih godina.

Serija je jednostavno nazvana "Punk", a premijerno će biti prikazana 11. marta na američkoj televizijskoj mreži Epix.

Među pank muzičarima koji će se pojaviti u seriji su Džon Lidon (Sex Pistols), Marki Ramon (Ramones), Vejn Kramer (MC5), Dželo Bijafra (Dead Kennedys), Debi Hari i Kris Stejn (Blondie).

U dokumentarcu će govoriti i fanovi panka - Dejv Grol (Nirvana, Foo Fihters), Fli (Red Hot Chili Peppers) i Daf Mekegan (Guns N' Roses). Takođe, biće prikazane i glavne figure muzičke industrije tog vremena kao što su Deni Filds, direktor Electra Records, novinar Legs Meknil, režiserka Penelopi Sfiris, poznata i po popularnoj komediji iz 1992. godine (o dva rokera) "Vejnov svet", prenosi NME.

Zna se još da Igiju, kao izvršnom producentu, pomaže njegov prijatelj Džon Varvatos, modni dizajner i veliki obožavalac roka, koji je nedavno otvorio i sopstvenu muzičku kuću (John Varvatos Records). Za njih će velšanski rok bend Priti Višis (Pretty Vicious) naredne godine izdati svoj debitantski album.

Varvatos je rekao da je istraživanje i oživljavanje istorije panka za njega apsolutno posao iz ljubavi.

"Sposobnost panka da prevaziđe podelu među generacijama u kulturi, muzici i stilu je priča koja mora da bude ispričana, tako da - Hey Ho, Let's Go", dodao je.

Igi Pop je svoj poslednji album, "Post Pop Depression", objavio u martu 2016. godine, na kom je sarađivao sa Džošom Homom i Dinom Fertitom iz benda "Queens of the Stone Age" i sa Metom Heldersom, bubnjarom grupe "Arctic Monkeys".
Autor: N1

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU