fbpx

20171027095116 449047

Na izložbi će biti jedna od omiljenih Prinsovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video spotu pjesme “Why you wanna treat me so bad”.

U Londonu će danas biti otvorena izložba posvećena karijeri američkog muzičara Prinsa, koji je iznenada preminuo 2016. godine.

Restrospektiva nazvana “My name is Prince” (Moje ime je Prins) prikazaće instrumente, nagrade i modne detalje umjetnika, poznatog kao “dete Mineapolisa”.

Na izložbi će biti jedna od omiljenih Prinsovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video spotu pjesme “Why you wanna treat me so bad”.

Veliki dio izložbe će biti posvećen albumu “Purple Rain”, a medju modnim detaljima biće izloženi Prinsov neseser za šminku, ogrlice i naočari za sunce.

Izložba u areni 02 u istočnom dijelu Londona gdje je Prins održao koncert 2007. godine, trajaće do 7. januara 2018. godine.

Pedesetsedmogodišnji muzičar iznenada je preminuo 21. aprila 2016. u svom domu od prekomerne doze lijeka protiv bolova na bazi opioida.

Prins, čije je pravo ime bilo Prins Rodžers Nelson, bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su “Cream” ili “Kiss” u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit “Purple Rain”.

Autor je više stotina pjesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pjesmu “Purple Rain” iz istoimenog filma iz 1985. godine.

(Beta)

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU