fbpx

8begić

Zgaziću te ko govno - prijetio je inspektor na saslušanju u Policijskoj upravi Banjaluka

Piše: Ljiljana Kovačević

„Zgaziću te ko govno. Znači, nema koga nisam istuko. Sad ti jedan, kako se ono zoveš, Begić, ti sad meni došo. Ti dokaži kasnije da sam ja tebe istuko. Kad dobiješ šor, batine, ja znam kako ću se kasnije braniti - šta je? Istrčo, potrčo, ja ću hiljadu načina naći. Ja ću te lišiti slobode, pa ćeš kasnije biti osumnjičen, 24 sata stavim te u pritvor, ko Draška. Ti nemaš 14 ovlaštenja, ja imam 14 – da te mogu dovesti, privesti, upozoriti, narediti, lišiti slobode, pretresti, sve su to veze, oduzeti ti vozilo, hitno upotrijebiti fizičku snagu, gumenu palicu, oružje… Država mi davno kupila pištolj i rekla - Miloše izvoli“.

Ovako je izvjesni inspektor Miloš iz Policijske uprave Banjaluka tokom saslušanja prijetio novinaru Ivanu Begiću. Njegove prijetnje možete poslušati na ovom linku.

Inspektor je saslušavao Begića, zato što je navodno juče odbio da se podvrgne poligrafisanju nakon što je u noći 12. februara u dvorištu porodične kuće razbijen automobil poslanika PDP-a Draška Stanivukovića. 

Draško Stanivuković je na svom Facebook profilu objavio audio snimak prijetnji, zahtjevajući da se MUP RS hitno izjasni o ovom slučaju. 

Takođe je od portparolke Policijske uprave Banjaluka Marije Markanović zatražio da „demantuje laž da je Ivan Begić juče odbio poligrafsko testiranje“, s obzirom da je ona potpisala dokument u kojem je naveden jučerašnji datum, što, kako tvrdi Stanivuković, nije tačno. 

„Ivan Begić je tek danas, 13.02., saslušan i izjavio da će se podvrgnuti poligrafskom testiranju ako mu dostave izjavu u kojoj je juče odbio testiranje. Takav dokument u MUP-u ne postoji“, naveo je Stanivuković. 

On je istakao da poslije ovog audio zapisa zna da su Begiću i njemu ugroženi životi. 

„Ukoliko neko dirne nekog od mojih članova porodice, prijatelja i saradnika, imate dokaz, dragi građani, da znate ko je“, naveo je Stanivuković. 

Ivana Begića, policija je uhapsila 25. decembra, tokom sukoba sa građanima na Trgu Krajine u Banjaluci, kada su doveli komunalce da sa tog mjesta uklone „Davidovo srce“ i ostale simbole posvećene ubijenom 21. godišnjem mladiću Davidu Dragieviću. On je rekao da su ga tukli i dok su ga hapsili, noseći ga prema policijskom autu, a i nakon toga. 

Zbog nanesenih povreda završio je u Hitnoj pomoći. 

"Kada su me uhapsili i stavili u auto, iako sam imao istaknutu akreditaciju i iako nije bilo nikakve oznake da ne smijem tu biti, jer je to javna površina, počeli su me udarati laktovima po prsima. Rekli su da pošto me nisu smjeli tući pred narodom, odvest će me na mjesto gdje to mogu uraditi", rekao je u videu našeg portala novinar Begić.


Nakon što su ga izveli pred glavni izlaz počeli su sa udarcima.
"Udarali su me šakama u vilicu, savili su me i koljenima su me udarali u stomak", rekao je.


Ivan je nakon povreda produžio u prostorije Hitne pomoći žaleći se na bolove u leđima kod bubrega, te nemogućnost pomjeranja prstiju lijeve ruke i bolove u lijevoj nozi.

zurnal.info 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU