fbpx

59a49017 377c 4843 baea 63880a0a0a67 pavle 690x480 2

Pavle Vuisić nikad nije voleo političare, a o izborima i izbornim obećanjima nije imao visoko mišljenje.

Pavle Vuisić nikad nije voleo političare, a o izborima i izbornim obećanjima nije imao visoko mišljenje. Domaći film je njegovom (prilično ranom) smrću izgubio mnogo, a Paja nije doživeo višestranačke izbore u Jugoslaviji 1990. godine. Ipak, njegov ceo glumački opus se posredno ili neposredno bavio ismejavanjem laži, a posebno u domaćoj seriji „Više od igre“, gde su mu partneri bili Nikola Simić, Zoran Radmilović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Slobodan Aligrudić…

Serija „Više od igre“, jedno od prvih televizijskih projekata režisera Zdravka Šotre, snimana je u Titelu, ali je bila dve godine u bunkeru jer prikazuje predratnu građansku Srbiju. Sastavljena je od devet epizoda, a radnja se odvija u Gradini, izmišljenoj varošici u Srbiji i prati zbivanja u periodu od 1931. do 1941. Godina 1931. je godina u kojoj besne teror diktature i velika ekonomska kriza; 1937. je godina preporoda naprednog radničkog pokreta i sudara progresivnog čovečanstva sa fašizmom, a 1941. je godina ustanka i revolucije.

Poseban segment serije čini i rivalstvo između dva fudbalska kluba – „Građanskog“ i „Radničkog“, gde je igra sa loptom samo povod, a sve ono „više od igre“ je suština.

Pored Pavla Vuisića, igraju Petar Božović, Mihajlo Bata Paskaljević, Toma Kuruzović, Mića Tomić, Ivan Bekjarev, Nikola Simić, Zoran Radmilović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Slobodan Aligrudić, Voja Brajović, Dragoljub Milosavljević Gula, Jelena Žigon…

Pročitajte o tome kako je Zoran Panović u Danasu video ovu scenu.

Izvor: https://pavlevuisic.blogspot.com/2016/06/pavle-vujisic-o-izborima-gladovacete-4.html

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU