fbpx

Oduzeta mašina za rezanje duvana vrijednosti oko 217.000 KM

Oduzeta mašina za rezanje duvana vrijednosti oko 217.000 KM

Foto: Nezavisne

Ovlaštena službena lica UIO provela su operativnu aktivnost na području opštine Široki Brijeg koja se odnosila na nezakonitu proizvodnju akciznih proizvoda, duvan i duvanske prerađevine.

“Prilikom provođenja aktivnosti pronađena je i privremeno oduzeta veća količina sitno rezanog duvana i duvana u listu ukupne količine 954 kilograma, mašina za rezanje duvana, 360 pvc kesa za pakovanje duhana, dvije vage za mjerenje do 40 kilograma i jedna vaga za mjerenje do 300 kilograma”, navodi se u saopštenju UIO.

Kako se dodaje u saopštenju, mašina je korištena za ilegalnu proizvodnju sitno rezanog duvana koji je bio pripremljen za dalju distribuciju i prometovanje, a vrijednost privremeno oduzete robe se procijenjuje na oko 217.000 KM.

“Prostorija u kojoj je zatečena roba nije registovana za skladištenje, odnosno proizvodnju akciznih proizvoda, niti je pomenuta akcizna roba na zakonom propisani način bila obilježena akciznim markicama, a za istu nije postojala prateća dokumentacija. Protiv počinilaca utvrđenih nepravilnosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim organima shodno važećim zakonskim propisima”, dodaje se u saopštenju.

Uprava za indirektno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje.

“Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, dodaju oni.

Nezavisne