Vodenice na Plivskom jezeru

Kulturni krajolik – Plivska jezera sa kompleksom mlinоva na Plivi kod Jajca proglašeni su nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

14 7 631x420

Opširnije...

Pozdrav Suncu

"Zalazak Sunca u Zadru najljepši je na svijetu i neusporedivo je ljepši od onog u Key Westu na Floridi." zapisao je slavni režiser Alfred Hitchcock posmatrajući zalazak sa prozora sobe 204, tadašnjeg Hotela Zagreb, davne 1964. godine.
Što li bi tek rekao da je mogao vidjeti "Pozdrav Suncu" i svjetlosnu igru u ritmu valova i zvuke Morskih orgulja.

pozdrav suncu gospic

Opširnije...

Putovanje u Međuzemlje – Iran

Tomica je napustio Gruziju i krenuo prema Iranu. Imao sam popriličnu sreću što si je moj prijatelj Alen u Gruziji isto sredio iransku vizu. To je značilo samo jedno, da zajedno možemo do Teherana… i to s njegovim kamperom. 

puti

Opširnije...

Zaboravljeno kraljevstvo na krovu svijeta

U indijskim novinama The Tribuneu od 21. travnja 2002. Partha S. Banerjee piše: …za doživjeti Tibet kakav je nekad bio, ne pomišljajte na Lhasu – posjetite Mustang. 

vrh slajder

Opširnije...

Rustamov grob

Četiri kraljevska groba uklesana u litice stijena sa pridruženim odajama.

perzijakriz

Opširnije...

Na Arktiku i u Valenciji - Vatra i led

Ne znam može li se ovo uvrstiti u klasične putopise, ili je više filozofiranje o životu. Na svojim putovanjima posjetila sam mjesta lijepa, neobična, impresivna, ali dva mjesta su uzdrmala moju filozofiju života.

ovdje pocinje polarni krug1

Opširnije...

Veličanstvo Himalaja

Spomenete li Himalaju, kod ljudi ćete probuditi asocijacije nedostižnosti, hladnoće i opasnosti najvišeg vrha svijeta, Mount Everesta. Himalaja je sve to, ali je ujedno i oličenje ljepote majke prirode u njezinu najbožanstvenijem obliku. Mistični vrhovi obavijeni oblacima melem su za oči i dušu.

Himalaja 1

Opširnije...

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU