Viši vladini dužnosnici uvjerili su se u potrebu postupnog izlaska iz Europske unije kako bi se zaštitilo gospodarstvo Velike Britanije, rekao je britanski ministar financija Philip Hammond.

5britanija vlast

Ministar za Brexit David Davis odlazi sutra u Bruxelles na prvi cjeloviti krug pregovora, a dužnosnici EU-a nadaju se da britanska vlada, koja će sada iznijeti precizne prijedloge o nekoliko važnih pitanja, ima namjeru požuriti kada se radi o postizanju dogovora prije izlaska Britanije iz EU-a 2019.
 
Hammond, koji je podržavao ostanak u EU na prošlogodišnjem referendumu, smatra se glasom tzv. 'mekog Brexita' u vladi premijerke Therese May. On se zalaže da se prednost da trgovinskim vezama s EU, a ne zaustavljanju imigracije.
 
Pošto je May oslabila nakon neuspjeha na izborima prošli mjesec kada su njezini konzervativci izgubili parlamentarnu većinu, britanski listovi su tijekom vikenda bili puni priča o unutrašnjoj borbi u vladi dok se kolege navodno otimaju za njezin posao.

Hammond bi mogao naslijediti May
 
Hammond, na kojeg se gleda kao na potencijalnog nasljednika Therese May, opetovano je govorio o potrebi tranzicijskog dogovora u koji bi se unijelo što je više moguće postojećih odredbi i tako smanjio utjecaj na gospodarstvo, prenosi Hina.
 
Hammond je rekao da većina njegovih kolega sada prepoznaje da je to "ispravan i osjetljiv put kojime treba ići".
 
"Prije pet tjedana ideja o tranzicijskom razdoblju bila je dosta nov koncept. Mislim da će se sada vidjeti kako gotovo svi u vladi prihvaćaju da će biti neka vrsta tranzicije", rekao je Hammond za televiziju BBC.

(Vijesti.ba) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2018
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4