Sa informacijama o lošem finansijskom stanju u JP RTRS i zahtjevom Upravnog odbora RTRS da generalni direktor Draško Milinović podnese ostavku, na površinu isplivavaju i informacije o ulozi Javnog servisa RS u aferi prisluškivanja Mile Radišića, u kojoj je jedan od učesnika bio i Goran Suvara, odbjegli robijaš i zvijezda informativnog programa RTRS.

765 430 ae6c4d50edbabb19bd80ae6e3b588372

Prije nekoliko dana na e-mail adresu portala Istinito, kao i na još 95 adresa drugih medijskih kuća, stigla je najava pres-konferencije koju je poslao Boris Grujić, nekadašnji radnik BEL televizije. On je najavio da će u nedjelju, 16. jula ispred zgrade RTRS, novinarima saopštiti "ekskluzivne informacije o kriminalu na RTRS-u, o neprofesionalnom i nekompetentnom menadžmentu, izvlačenju novca sa RTRS-a".

Grujić je najavio i da će obznaniti "ko stvarno upravlja Javnim servisom", kao i "spinovanja, konstrukcije, podmetanja i tendenciozno izvještavanje u informativnom programu"!

Boris Grujić je jedan od svjedoka saradnje RTRS-a sa Goranom Suvarom, kojeg je, prema vlastitoj izjavi, upoznao preko Mile Radišića, u vrijeme kada je bila aktuelna izgradnja zgrade Grand trejda u Banjaluci.

Goran Suvara je u oktobru 2015. godine posredstvom RTRS tvrdio da mu je SDS platio 50 hiljada EUR za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića o tome kako je Milorad Dodik prao novac ulažući 15-20 miliona u izgradnju poslovne zgrade Grand trejda. Suvara je, prema vlastitom priznanju, snimio razgovor i primio novac koji mu je stigao u Srbiju zajedno sa ekipom RTRS.

Grujić saslušan u policiji

Zbog svega navedenog, kao i zbog najavljene pres-konferencije, neko je uputio anonimnu prijavu protiv Grujića, zbog čega je on danas saslušan u prostorijama Policijske uprave Banjaluka, što je za Istinito potvrdila i portparol Uprave Marija Markanović.

-Policijski službenci će preduzeti sve mjere i radnje u cilju provjere navoda i utvrđivanja svih okolnosti i činjeničnog stanja. O početnim saznanjima upoznat je i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. S obzirom da se predmet nalazi u fazi provjere, nismo u mogućnosti iznositi detalje kako ne bi ugrozili sve dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti, a o svim prikupljenim saznanjima dostaviće se izvještaj nadležnom tužilaštvu, saopštila je Markanović, ne navodeći detalje iz anonimne prijave.

671b36384332eabf1a6054f1b56678f4

U anonimnoj prijavi, za koju Boris Grujić tvrdi da je najvjerovatnije došla iz RTRS-a, između ostalog je navedeno da je on prijetio zaposlenima na RTRS, pa su i pitanja policijskih službenika bila usmjerena na navodnu "saradnju" sa Goranom Suvarom i Milom Radišićem. 

Grujić je izjavi policiji negirao bilo kakvo učešće u poslovnim i finansijskim odnosima između Gorana Suvare i RTRS-a i ostao pri namjeri da se u zakazanom terminu pojavi pred novinarima.

-Sve ovo vidim kao jedan vid pritiska na mene od strane onih koji se boje ili šta već, onoga što ću da uradim. Mogu da kažem da ću bez obzira na sve da održim konferenciju za štampu kako sam i najavio i da me ništa u tome neće spriječiti, rekao je između ostalog Grujić.

PDP zatražio podatke o poslovanju RTRS

Klub poslanika PDP-a u NSRS danas je zatražio od Vlade RS i Upravnog odbora RTRS hitno dostavljanje informacije o poslovanju RTRS-a, zaključno sa 30. junom ove godine.

-Poslanički klub PDP posebno traži da se odgovori da li je tačno da se RTRS nalazi u ogromnim finansijskim problemima, da su stvorene obaveze u iznosu od nekoliko desetina miliona maraka i da su izvršene nabavke za koje postoje ozbiljne indicije i sumnje da se radi o kriminalnim i koruptivnim djelima, navodi se u saopštenju PDP.

Portal Istinito je objavio tekst o zahtjevu Upravnog odbora RTRS da generalni direktor Javnog servisa RS, Draško Milinović, podnese ostavku. Direkcija RTRS, u ime Upravnog odbora, demantovala je naše navode, pri tom ne navodeći nikakve podatke kojima bi to i potkrijepila.

Suvara sumnja da ga truju u zatvoru!

 KPZ Bijeljina u kojem Suvara služi zatvorsku kaznu

Goran Suvara osuđen je julu 2016. godine u Okružnom sudu u Banjaluci na šest godina zatvora zbog pet razbojničkih krađa počinjenih na području Glamoča tokom rata.Prema saznanjima Istinito,ovaj sudski proces odvijao se munjevitom brzinom, jer je očito bio cilj da Suvara bude što prije uklonjen iz javnosti.

Suvara trenutno izdržava zatvorsku kaznu u KPZ Bijeljina. Iako su mu pravosudni organi izašli u susret i na njegov zahtjev ga uputili na izdržavanje kazne u ovu ustanovu, bez obzira što mu mjesto prebivališta nije na podrušju Semberije, Suvara nije zadovoljan tretmanom.

Navodno, čak sumnja da  neko pokušava da ga otruje!

(Istinito)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2018
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4