U Banjaluci će danas biti održana posebna sjednica Narodne skupština Republike Srpske, a na predloženom dnevnom redu nalazi se jedna tačka – prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske.

2narodna skupstina rs

U obrazloženju ovog prijedloga, koji je opozicija u skupštinsku proceduru uputila sredinom maja, navodi se da je Vlada najodgovornija za brojne probleme u Republici Srpskoj koji postaju ozbiljniji i prijete da potpuno ugroze osnovne ustavne funkcije Republike.

“Narodni poslanici smatraju da je svojim činjenjem, kao i nečinjenjem, lošim ili nesvrsishodnim potezima i reakcijama, odsustvom vizije i neposjedovanjem konkretnog i koherentnog plana realizacije ključnih ustavnih prava i obaveza Republike, a koje jesu u nadležnosti Vlade, sama Vlada direktno kompromitovala elementarno funkcionisanje Republike”, dodaje se u obrazloženju.

Na oko 200 strana ovog dokumenta, navodi se i to da je nekompetentnost, a u mnogim aspektima i indolentnost Vlade, rezultirala činjenicom da su fiskalni i parafiskalni nameti paralizovali privredu, da su javna preduzeća i ustanove među najnesolventnijim platišama i dužnicima poreza i doprinosa, te da sistem funkcioniše isključivo na osnovu permanentnog zaduživanja.

Sjednica Narodne skupštine zakazana je u skladu sa Poslovnikom na prijedlog jedne trećine poslanika. Potpise kojim se zahtjeva sazivanje posebne sjednice 15. maja dostavilo je 28 poslanika, najavljeno je iz parlamenta Srpske.

Sjednica Narodne skupštine zakazana je za 12.00 časova.

(Srna)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2018
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4