Prošla je godina dana od održavanja referenduma o Danu Republike Srpske. I Službeni glasnik Republike Srpske je uoči godišnjice konačno objavio rezultate referenduma.

2izadji

Analitičari i opozicija tvrde da su zloupotrebljena patriotska osjećanja građana i da 9. januar, uprkos referendumu, više nije državni praznik, niti se krsna slava Sveti Arhiđakon Stefan može obilježavati u institucijama Republike Srpske.

Godina je prošla otkad su građani Srpske rekli „DA“ obilježavanju i proslavi 9. januara - Dana Republike. Analitičari ocjenjuju da je održavanje ovog referenduma iskorišćeno u predizborne svrhe.

Da je sve dobro osmišljeno i režirano kako bi se dobio koji glas više na izborima, slažu se i predstavnici opozicije.

Dragan Čavić, poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tvrdi da je izigrana narodna volja i da je urađeno sve suprotno od obećanog, a da je odluka Ustavnog suda BiH u potpunosti ispoštovana.

Godinu dana od referenduma o Danu Republike Srpske objavljeni su rezultati u Službenom glasniku Republike Srpske i tu je kraj priče. Jedini od tri referenduma koja je predsjednik Srpske pompezno najavljivao je i proveden.

Ipak, Dan Republike Srpske prema zakonu više nije državni praznik, već praznik koji svojom odlukom utvrđuje Vlada Srpske.

Građane je ovo izjašnjavanje koštalo skoro milion i po maraka. 

(BN televizija)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2018
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4