Pišite o našoj revoluciji

‘Novosti’ u Rožavi, samoproglašenom autonomnom području na sjeveru Sirije (2/2): Skidajte ruksake, uzimajte samo najnužnije za intervju. Pomisli li bespilotna letjelica da smo gerilci, avion ubija raketom s 20 kilometara, precizno kao snajperom - govori nam Zagros Hiwa, oficir za medije PKK. Tresu nam se ruke od pomisli na turske vojnike koji igraju video-igricu birajući mete

7rozava

Opširnije...

Muzička sjećanja i prisjećanja - "Jolana" i Demofest…

Bilo je to prije skoro trideset i pet godina. U baraci Mjesne zajednice Mejdan 1, kod Gradskog mosta, pod pokroviteljstvom lokalne organizacije Saveza socijalističke omladine organizovana je "smotra" mladih banjalučkih bendova.

Piše: Mišo VIDOVIĆ

6jolana gitara

Opširnije...

Banjaluka - Vrbaske plaže

Puna sezona radosti kupanja i života na vodi dolazila je u augustu, u vrijeme kad je voda i u Vrbasu postajala toplija i kad su gomile kupača zaposjedale plaže oko rijeke. Plaže su se pružale od Gornjeg Šehera i Nanutove brane, pa preko niza bašta i brana do Abacije, Studenca, Halilovca, Venecije i Ade, sve do Trapista. Plaža je bilo bezbroj, uređenih ili neuređenih, pravih pjeskovitih plaža kao što je bila ona na Halilovcu, ili prekrasnih sjenovitih kakve su bile sofe iznad Vrbasa uz obalu koja se nazivala "Pod orasima" i pješčanih kakva je bila ona na Adi, iza Rebrovačke crkve na putu prema Vrbanji.

1plaze 2

Opširnije...

Sana – Priča o rijeci i čovjeku

Rijeka Sana, voda koju možete piti sa izvora, naše prirodno blago. Dobro je pogledajte, jer ovo je možda zadnji put da blista u svom punom sjaju. 

AKI 0459

Opširnije...

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU