Selam sirotinjo može li se postiti? Jesu li vam ukusni ti vaši iftari uzeti na teku od nekog vam poznatog piljara ili čovjeka sa pijace? Želite li vidjeti kako se zaista iftari? E baš imate sreće mi kao vaša elita ćemo vam to rado prikazati. 

13459690 10208813004538918 1754099613 n

Autro: Impuls

Iftar za početnike

Kada mi, elita, organizujemo iftar to onda mora da bude viđeno i bogato. Obično biramo najeskluzivnija mjesta u gradu, hotel, restorani čak i Viječnica može, taman smo je lijepo popravili da može da služi i za tu namjenju.

Pozovu se važni gosti, oni trebaju da su stranci jer mi moramo odbraniti sliku našeg tolarentnog Bosanskog islama. Vidite da je sav svijet skočio da nas muslimane prikaže teroistima! A šta ćemo mi ovdje u Bosni šaka jada, mi moramo ostati zajedno da nas vukovi ne bi pojeli.

Zbog toga mi i pravimo ovakve iftare, zovemo te strane zvanice. Pravimo po 20 jela, 30 deserta, uslužuju nas konobari. Nema veze što to nije u skladu sa Islamskom vjerom i tradicijom, vi ne znate, mi znamo! Vidite da nam je došao i reis da to potvrdi, da smo mi u pravu.

Mi vas razumijemo, ali vi nas ne razumijete

Nama je jasno da se u BiH živi teško, ali vidite mi smo učinili sve što smo mogli da vam omogućimo tako težak život. Napravili smo tako divan sistem korupcije i nepotizma da je na svakom mjestu neko iz naše familije.

Naš pravosudni sistem je tako efikasan da nikada neće pokrenuti neki ozbiljni slučaj protiv nas, a ako ga i pokrene on će se nakon godinu dana završiti oslobađajućom presudom jer mi smo sve radili po zakonu!

A da ne bude da smo škrti i vama smo dali mnoge mogućnosti. Penzioneri mogu besplatno da se vozaju gradskim saobraćajem, imate i besplatno zdrastvo. Znamo mi da nema paracetamola u bolnicama ali je besplatno sta hoćete?

Vaša djeca imaju mogućnost da upišu kurs njemačkog jezika i odu raditi u Njemačku kao hamali. Znate li vi kolika je to blagodat! Pa u Njemačkoj su duplo veće plate nego kod nas! I to u eurima čak!

I opet nešto imate pričati protiv nas. Stvarno nam niste jasni. Govorite kako nema države? Pa probajte ne platiti jedan račun za struju ili telefon pa će te vidjeti da ima!

Hvala vam za sve

I na kraju mi vama želimo da zahvalimo što ste tako lijepa i čestita sirotinja. Što ne izazivate nemire i proteste. Što nam dajete toliko pažnje.

Posebno cijenimo to kada nas pustite da kroz punu džamiju sjednemo u prve safove, i kada nam nakon džume namaza ljubite ruke dok se mi polahko vraćamo na svoje važne poslove.

Mi smo jako sretni što i uvažavate našu Islamsku zajednicu koja vas upućuje da sav ostatak od svoje crkavice predajete njima. Jer samo ko u džamiju daje taj je pravi musliman. Mi to cijenimo jako. I častit ćemo vas za izbore. Vi znate da je tada stoja sigurna.

A do tada draga naša sirotinjo požurite do kontejnera. Tamo vam stoje ostaci od naših 20 jela i 30 deserta koje mi zovemo iftarima. Ako stignete prije teravije moćete ih probati i mlake, nećete ih morati podgrijavati. 

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU